O nama

Kavana i restoran Muzej okusa smješten je u ulici Martina Divalta broj 4 u Osijeku. Svojom ponudom vrhunskih jela i pića oduševit će svakog zahtjevnog gosta željnog dobrog zalogaja i izvrsne vinske kapljice.

Unutrašnjost Muzeja okusa povezuje tradiciju i suvremenost, prošlost i sadašnjost, povijest i današnjicu. Naime, kavana i restoran Muzej okusa ima svoju povijesnu dimenziju. Prostor Muzeja okusa veže se uz nekadašnji paviljon Gradski vrt izgrađenog davne 1804. godine. Zgrada paviljona Gradski vrt ima golem značaj za povijest grada Osijeka budući da se u spomenutom prostoru održala 1809. godine svečanost proglašenja Osijeka slobodnim i kraljevskim gradom. Nekadašnji perivoj oko zgrade krasio je okolni prostor i predstavljao omiljeno šetalište stanovnika Osijeka.
Obrubljen šišanom visokom živicom i zasadama raznolikog bilja nazivao se od milja i „Osječkim Schönbrunnom“ podsjećajući neodoljivo na austrijski perivoj i dvorac. Gradski vrt smatrao se jednim od najljepših perivoja Osijeka i ubraja se u najstarije europske gradske perivoje. Nastao je oko 1750. godine, a perivojna arhitektura oblikovana cvjetnim nasadima i drvoredima jedna je od ljepših povijesnih priča našega grada.

Povijesni značaj zgrade i epitet kultnog osječkog mjesta opravdava činjenica da su brojne svečanosti, zabave, izložbe i sajmovi stanovnika Osijeka dali golem doprinos ugledu nekadašnjeg paviljona Gradski vrt, a danas kavane i restorana Muzej okusa. Ovom poznatom osječkom zabavištu, mjestu druženja, nekadašnjoj gostionici i slastičarni mijenjao se s vremenom sjaj uništenjem u požaru 1858. godine te devastacijom u Domovinskom ratu. Novoobnovljena veličanstvena zgrada 2016. godine i zaštićeno kulturno dobro grada oživljava nekadašnji osječki društveni, kulturni i zabavni život s istom namjenom uživanja u dobroj glazbi, zalogaju i vrhunskom vinu oblikovanih u vidu kavane i restorana

Muzej okusa.